Незадоволителното представяне на българския младежки национален отбор на България в днешното нулево равенство със състава на Македония в приятелския мач, игран в Сандански, селекционерът на българския тим Михаил Мадански обясни с умората в неговите избранници след края на сезона и с липсата на основни футболисти.

"Това очаквах днес от тях”, каза той. „Александър Тонев е много уморен, то си личи, макар че най-добрите неща, които се направиха бяха от него. Нашият основен проблем е тежката контузия на Мартин Тошев и отсъствието на централен нападател. Виждате, че в Гърция пробвахме със Станислав Костов, днес - с Румен Николов, после с Благой Пасков”, коментира Мадански.

За титулярния вратар на Левски Пламен Илиев той каза, че е с опция за титуляр и на младежкия национален отбор. „Има и нещо друго”, каза Мадански. „В Левски Пламен Илиев не играе под голямо напрежение, защото му бият два удара на мач, а на Герена даже няма и удар. А вратарят трябва да спасява голове, Пламен не че не спасява. С отбори като Холандия и Шотландия, с които ни предстоят мачове, ще ни върти голяма вихрушка. Ние започваме квалификация срещу Холандия, където играят трима от шампионите в Аякс.”

Мадански не скри, че симпатизира много на холандския футбол, но ще се моли точно в този мач срещу България холандците да изпаднат в криза. "Ще се опитаме да им се противопоставим. Те са втори във вечната ранглиста на Европа и по време на жребия всеки се кръстеше и се молеше да не му се падне Холандия. Но какво да направим. Де Бур стана треньор на Аякс, взе ги от младежкия отбор, внедри ги в мъжкия, станаха шампиони и сега трябва да се борим с тях".

Преди квалификациите с Холандия и Шотландия отборът на България ще има още една контрола със състава на Румъния, съобщи Мадански.