Старши треньорът на юношеския ни национален отбор Михаил Мадански заяви след поражението с 0:3 от Германия, че Бундестимът заслужено е спечелил този двубой. Наставникът на българите сподели, че загубата не бива да се приема като голяма трагедия, а момчетата трябва да вдигнат главите за последния си мач от Евро 2008 в неделя срещу Испания.

„Ние загубихме от един много силен противник. Така тотално никой не ни е надигравал. Заслужено ни победиха. Ние почти не оказахме съпротива. Ранната контузия на Панов донякъде обърка сметките ни”, сподели треньорът след загубата.

„Ние не успяхме да окажем съпротива, тъй като не успяхме да се възстановим психически от първи мач. Рядко играем срещу такива противници. Още преди мача имах притеснения, след като видях лицата на някои от футболистите, които за първи път играят срещу такъв съперник”, каза още специалистът.

„Не ни чакат много добри дни, ако продължаваме да гледаме в земята. Аз не виждам нищо трагично в това, което се случи, защото по-добрият отбор победи. Класата си пролича. Чакат ни 90 тежки минути. Дошли сме да ни пооскубят перушината, да се сблъскаме с това.”

„Киров не е готов да изиграе цял мач, Василев и Иса обаче не показаха класа в днешния мач. Но основният проблем идва от това, че някои от футболистите играха до 20 юли републиканско и просто са много уморени”, добави Михаил Мадански.

„Този отбор беше един светъл лъч. Начинът, по който се готвеше и вниманието, което му беше отделено дава повод да си мисля, че и друг отбор след време ще се класира за такъв форум. Но моята надежда е в тая дублираща група, която ще стартира, както и в подобряване на условията за работа у нас.”

„Ние не бива да бъдем нахално максималисти, защото все пак играхме срещу един по-класен тим. За мен този отбор на Германия ще стигне много далеч”, завърши старши треньорът.