Националният селекционер на България до 17 години Методи Деянов определи Германия за основен фаворит в групата, в която днес се падна националният ни тим. Освен Германия, останалите съперници са Украйна и Естония, а мачовете ще се играят на немска земя през март, като само победителят се класира на Европейското първенство.

„Бях се настроил за каквото се падне. Слаби отбори в тази възраст няма. Силите са равностойни. Аз смятам, че Германия е основен фаворит, но ние сме длъжни да си гоним целите, а именно класиране на Европейско“, сподели селекционерът.

„Не съм се чувал с момчетата. Предполагам, че всички са разбрали жребия. От януари до март ще се съберем максимално брой дни в повече. Имаме януари и февруари лагери с 2-3 мача. Едва ли ще правим контрола с отбори от А група. Прекалено са крехки момчетата, за да играят срещу мъже и няма да има смисъл“, каза Деянов.

Специалистът призна, че все още няма наблюдение на предстоящите съперници. „Все още нямам наблюдение около съперниците. Тепърва ще изискам дискове и информация, за да се подготвим по най-добрия начин. Шансовете ги имаме и ще ги гоним докрай“, допълни Деянов.