Матиас Замер – един от легендарните футболисти на Германия от близкото минало – е в хотела на българските юношески национали, а вчера изгледа победата на немските състезатели над българите с 3:0 във втория мач от Група А на Евро 2008. Специално за Гонг носителят на Златната топка коментира след мача, че резултатът е бил твърде голям, тъй като играчите на Михаил Мадански са показали компактна игра в отбрана.

„Мисля, че след победата над Испания добихме самочувствие и това се видя, след като не оставихме почти никакви шансове на България”, започна Замер.

„Бяхме компактни и се възползвахме от удобните моменти. Първо, когато играч на България лежеше на тревата, преди почивката и после веднага след нея”, добави той.

„Смятам, че победата бе напълно заслужена. Това, което ме впечатли обаче бе, че българският тим игра компактно до края на мача. Те не можаха да се противопоставят добре в нападение, но смятам, че резултатът бе твърде голям”, продължи бившият футболист.

На въпрос, дали Германия е фаворит за спечелването на Европейската титла, Замер отговори: „Фаворити сме поне в полуфиналите, но може да си спомните, че след мачовете в групата Холандия бе фаворит на Европейското в Австрия и Швейцария, а всички знаем, какво се случи след това.”

„Ние сме силни и го знаем, но трябва крачка по крачка да продължим напред. Сега трябва да опитаме да победим Унгария и после да сме във форма за полуфинала. Важно е как играем и какъв манталитет показваме”, завърши пред Гонг Матиас Замер.