Селекционерът на българския национален отбор Лотар Матеус даде своята пресконференция преди утрешния последен мач за годината на „трикольорите” срещу Сърбия. В Правец немецът коментира кадровите проблеми на отбора и призна класата на сърбите, които според него са сред „най-добрите отбори в Европа”.

Матеус обясни, че българският тим е в процес на изграждане и призова футболните фенове да посетят мача със Сърбия и да подкрепят своите любимци.

„Радвам се, че футболистите пристигнаха без големи проблеми. За съжаление някои от тях са измъчвани от умора, други се оплакват от контузии след последния уикенд, надявам се да отстраним тези пречки, за да могат някои от тях да започнат като титуляри”, заяви Матеус.

„Рангелов има малка травма на носа, но вярвам, че ще започне като титуляр утре. Мартин Петров и Янков имат малко мускулни проблеми, затова следобед ще бъдат пощадени на тренировката”.

Относно предишния ни мач със Сърбия, завършил 1:6, немецът коментира: „Резултатът винаги е важен, последният резултат не ме интересува, искам утре да се представим максимално добре пред собствена публика и да постигнем победа”.

„Някои играчи са контузени и може би в последния момент ще се реши кой да играе. Мартин Петров има най-много мачове за националния отбор, така че ако играе, той ще носи капитанската лента”.

„Сръбският отбор е дошъл без някои футболисти, които ние се надявахме да дойдат. Но това прави отборът още по-опасен, защото сръбският футбол има голямо потенциал на млади играчи”.

„Особено след лошите резултати в последните два мача, проблемите в Италия и с Естония, ще се опитат да интегрират нови играчи и като помислите къде играят играчите, които са тук – в Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Борусия Дортмунд…смятам, че Сърбия е един от най-добрите отбори в Европа”.

„Отборът заслужава една добра посещаемост и се надявам утре да имаме такава подкрепа, че да се чувстваме като истински домакини”.

„Имаме само още един мач, който ще остане преди мача с Швейцария, затова ще обсъдим опциите за съперник и ще изберем най-подходящия”.

„В момент сме във фаза на изграждане на този отбор, има футболисти с малко или почти никакъв международен опит. Трябва да подхождаме с известно търпение към тези неопитни футболисти, за да могат те да свикнат с тези изисквания, които ще им поставим”, допълни селекционерът на „лъвовете”.