Селекционерът на България Лотар Матеус заяви при прибирането на тима от Кипър, че е много доволен от представянето на защитата.

Отбраната при победата с 1:0 на Острова на Афродита и равенството 0:0 срещу Швейцария в София беше от едни и същи четирима играчи - Иван Бандаловски отдясно, Иван Иванов и Костадин Стоянов в средата, и Петър Занев от ляво, като карето не допусна гол в двете срещи.

“През второто полувреме срещу Кипър играхме много добре, първите 20 минути не започнахме много добре, бяхме малко нервни, но след това тимът заигра добре и както и срещу Швейцария контролирахме играта през повечето време“, каза Матеус на Аерогара София.

“По-добре е, че имаме един гол в четири мача, отколкото да нямаме нито един вкаран гол. Спечелихме с 1:0 и бяхме много добре организирани, не дадохме много шансове на другия тим.”

“Особено в защитата бяхме много добри и това е ключов момент да се представяме по-добре в бъдеще. Сигурно, когато разполагаме с всички играчи в отбора си, ще имаме повече шансове да вкарваме.”

“Мисля, че това защитно каре е доста добра опция за бъдещето, те изиграха два мача заедно и аз съм много доволен от тях“, заяви още Лотар Матеус.