Старши треньорът на националния отбор по футбол Лотар Матеус говори пред медиите на летище София още с пристигането си в България. Той празнува днес своя рожден ден, но бе категоричен, че работата му е по-важна.

„Нормално е, работата е по-важна от рождения ми ден. Вчера имах хубаво празненство с моите приятели, отпразнувах рождения ден, естествено, но днес вече съм фокусиран само върху футбола и по специално за мача със Швейцария в събота,” заяви Матеус.

Какъв подарък иска за рождения си ден? „Пожелавам си три точки срещу Швейцария. И да сме здрави, и аз, и моите приятели, моето семейство. Но в работата ми е най-важно да направим добър мач, да вземем трите точки срещу Швейцария. Това си пожелавам, като подарък за рождения ден от футболистите, и се надявам да ми дадат, каквото искам – да направят и мен, и всички нас щастливи.”

Може ли България да победи Швейцария? „Разучили сме много добре отбора на Швейцария, познавам добре Отмар Хитцфелд и играчите му. Надявам се в следващите няколко дни да намерим правилната тактика, как трябва да играем срещу Швейцария, за да спечелим мача.”

За травмите в състава – на Благой Георгиев и Петър Занев, Матеус отбеляза:„Да, чух, че имат проблеми, сега ще видим колко са сериозни. Надявам се, че ще могат да играят в събота, защото са важни играчи за отбора. Чакаме медицинския ни щаб да се произнесе.”