Треньорът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон е казал на Мартин Петров веднага да се прибира в Англия, ако има проблеми с контузията, призна самият футболист за Гонг.

„Чухме се няколко пъти с Ериксон. Каза да се прибирам веднага, след като първоначално смятахме травмата за тежка”, отбеляза Петров.

„Даже беше приготвил чартъра”, допълни на шега националът.

Ериксон и другите от клуба ми пожелаха успех в мача с Албания. Казаха да се прибера здрав в четвъртък”, продължи Петров.

„Контузията на Валери е доста по-тежка от моята. Надявам се да не бърза, а и така съм му казал. Упражненията, които той прави месец и полувина след травмата, при мен бях на петия месец. Явно има много здрава мускулатура”, каза врачанинът.

„Трябва да внимава, защото е много лошо да се повтори поредна травма. Иначе Валери много ни липсва, защото имаме нужда от такъв класен нападател в Сити”, заяви още футболист номер едно за миналата година.

Мартин Петров призна, че се е притеснил много след контузията на мача срещу Локомотив София. Крилото скъса връзки на коляното на същата дата, но преди една година в двубой на Атлетико Мадрид.

Асът на Сити и България каза за пореден път, че е рано да се говори за участие на гражданите в Шампионската лига през следващата година.