Мартин Петров коментира победата на България с 1:0 като домакин на Латвия в приятелска среща и изрази увереност, че тимът ни ще бъде по-мотивиран в предстоящите световни квалификации.

„Не се получи някакво високо темпо. Един добър мач, повече като тренировка може би се получи, но разбира се за мачовете, които идват, трябва много по-сериозно да се подходи”, каза крилото на Манчестър Сити.

„Имаме треньор и на следващия лагер ще гледаме запис от днес и това, което не е доволен от днес. Плюсът е, че победихме. Дълго време играем с тези момчета, не можем да играем със страх. Трябва да излизаме с високо вдигнати глави.”

„Единственото, което ми направи неприятно впечатление е отношението на публиката към Ники Михайлов. Не можем по такъв начин да окуражаваме младите и да искаме те да представляват националния отбор. Не може заради една грешка преди 5 години да се отнасят така към младите. Не само към него и към всички други.”

„Може би сега не играх цял мач, тъй като последните мачове в Манчестър Сити не ги изиграх и може би и в други ден няма да започна титуляр. Това е решение на треньора”, заяви Мартин Петров.