Националът Мартин Петорв заяви, че групата на България за Мондиал 2010 е доста трудна, но той и съотборниците му ще направят всичко възможно да се класират за финалите в ЮАР.

 

Както е известно България ще мери сили серщу световния шампион Италия, който е лидер в нашата 8-ма група, както още с тимовете на Ирландия, Кипър, Грузия и Черна гора.

 

Tрудна група. Убеден съм, че срещу Италия и другите силни противници ще излезем пределно мобилизирани. Трябва да си вземем поуки от миналите квалификации. Единствено от нас зависи всичко. В днешно време няма слаби отбори трябва да подходим с респект към всички. Ние не сме световна сила за да подценяваме, който и да било. Трябва да си вземем нужните поуки от миналите две квалификации. Трябва да излезем срещу Черна гора, Грузия и Кипър, така като ще излезем и срещу Италия”, заяви Мартин Петров.

 

Хубаво е, че се падаме срещу силни противници, за да можем да видим на какво ниво сме. Радостен съм, че ще играем срещу Италия и Ейре. Пожелавам си да сме здрави както аз и моите съотборници. Ще направим всичко възможно да се класираме.

Всеки от нас ще подходи сериозно към тези квалификации”, коментира още футболистът на Манчестър Сити в интервю за Дарик веднага след жребия в Дърбън.