Асът на Манчестър Сити Мартин Петров отписа в голяма степен отборa си за класиране в зона УЕФА. Българският национал се прибра по-рано днес, за да се присъедини към лагера на „трикольорите” ни преди приятелската среща с Финландия.

„Ако трябва да сме честни, шансът ни е един процент да играем в УЕФА догодина. Още в началото на сезона, когато направихме силна серия казах, че трябва да стъпим здраво на земята. Когато не поддържаш постоянна форма, става така. Ние показахме много добри игри, и където и да сме накрая, ще е успех”, отсече свръхзвуковият Петров.

„Ще съм най-щастливият човек, ако Бербатов дойде в Манчестър Сити. Съмнявам се той да дойде точно в нашия отбор”, отбеляза лявото крило на националния отбор.

„Не искам да се връщам към червения картон, който получих. Не смятам, че беше чак за червен картон това, което направих. Наказанието беше несправедливо, защото наказа за толкова мачове и играча, който контузи Едуардо”, категоричен бе Марто Петров.

Мартин допълни, че се надява България да спечели контролата срещу Финландия в сряда на стадион „Васил Левски”. Петров се прибра в родината си заедно със Стилиян Петров, а Бербатов пристигна почти по същото време в столицата София.

„Валери почва тренировки от утре с отбора на Манчестър Сити. Надявам се през следващата една или две седмици всичко с него да е наред и да се върне в игра”, коментира Мартин Петров състоянието на възстановяващия се от травма Валери Божинов.