Един от асовете на България Мартин Петров сподели след днешната тренировка на националите, че няма да е някакво голямо чудо, ако бием Италия.

„Ако мислим, че сме обречени, по-добре да не излизаме. Показали сме, че винаги играем на ниво в решителните мачове на наш терен. Няма да стане някакво голямо чудо, ако бием Италия. Ако играем дисциплинирано може да направим нещо”, коментира лявото крило на националния и Манчестър Сити.

„Всички трябва да играем заедно. Няма Бербатов, няма Мартин Петров. Бербата го каза миналия път, че всички трябва да сме на ниво. На всеки може да изпъкнат индивидуалните качества, но трябва да играем като отбор. Помня гола си срещу Италия и онова Европейско. Много добре си го спомням, върнахме се с отрицателна голова разлика отвсякъде. Не ме притеснява това, че ще играем два мача за четири дни, а това че нямам игровия ритъм. Надявам се, че покрай заряда свързан с този мач и пълните трибуни, ще успея да дам сто процента от себе си, а и ще залича липсата на мачове”, декларира бързоногото крило от Враца.

Според Мартин Петров липсата на Буфон и Каморанези не бива да ни заблуждава, защото в Италия е пълно с класни футболисти на всяка позиция.

„Чувствам се феноменално, като се има предвид, че не съм играл повече от един месец. На всичкото отгоре и отборът ми не върви добре. Няма какво да коментирам жребия за УЕФА, аз съм тук за двата мача с националния отбор. Съжаляваме, че ще играем в Тбилиси, а не в Германия срещу Грузия, но няма какво да сторим”, отбеляза още звездата на България Мартин Петров.