„Какви премии? Ние имаме нула точки! Какво има да коментираме още?”, категоричен бе Мартин Петров при заминаването на националния отбор за Уелс, където в петък излизаме в третата си евроквалификация.

„Нека да бием, стига с тези премии. Ако не можем да го направим по-добре да не се качваме в самолета. Защо да не можем да победим в петък? Защо подхождаме винаги с този негативизъм”, риторично попита крилото на английския Болтън.

„Да, тънкообидни сме”, с раздразнение отговори Мартин на въпрос да коментира думите на президента на БФС Борислав Михайлов от вчера, че българските футболисти са „тънкообидни” и продължи: „Отново започваме да се заяждаме. Само такива въпроси задавате!”

„За всеки един мач очакванията са добри, но винаги се получава друго. Надявам се този път да се върнем весели и по-усмихнати”, заяви Петров.

„И да има нови неща в отбора е нормално да не Ви го кажа. В следващите 1-2 дни по-обстойно ще обсъдим и отбора на Уелс. Може би ще ни бъдат поставени и конкретни задачи, но това вече ще бъде преценка на треньора. Наблягаме основно на нашата игра. Така и трябва да бъде. Когато ние си вършим нашата работа, защо трябва да ни интересува какво правят другите”, каза още бързоногото крило.

„Не могат да се вадят някакви генерални изводи от работата на Матеус. Той все пак е тук от няколко дни и е направил 2-3 тренировки. Не можем и да го съпоставяме с предишни треньори. Мачът е доста близко, но се надявам той да бъде предпоставка за него за едно по-светло бъдеще с националния отбор. Дано както той, така и ние да имаме късмет най-накрая да вземем тези така желани три точки”, пожела си Марто.

„В отбора всичко е нормално и в реда на нещата. Всичко преминава перфектно последните дни. Мотивацията е налице, остава да свършим работата на терена. Моето състояние е добро, надявам се с всеки изминал ден да става все по-добро”, изрази надежда националът.

„Винаги е неприятно когато има контузии. Така че трябва тези момчета, които им се даде шанс да се възползват от него. Защото контузиите на едни, са шанс за други. Наистина в отбора има доста нови момчета, дано имат късмета да покажат своите възможности”, сподели футболистът на Болтън.

„Не можем да дадем някаква конкретна оценка за новите в тима. Все пак сме заедно от няколко дни. Отговорът е на терена. Ако там си свършат работата, значи всичко е ОК”, завърши един от най-опитните в представителния ни тим.