Българският национал Мартин Петров даде да се разбере, че в момента си търси нов клубен отбор, след като от Манчестър Сити най-вероятно няма да разчитат на него за следващия сезон. Крилото разкри това след тренировката на „трикольорите” ни, проведена в комплекс „Царско село”.

„Явно в Сити няма да разчитат на мен през новия сезон, поне това показват изиграните контроли до този момент. На никой футболист не му е приятно да стои на резервната скамейка, и аз не съм изключение от това. Следващата седмица ще имам разговор с мениджъра Марк Хюз и ако няма сериозни намерения към мен, е по-добре да потърся късмета си на друго място. Все пак за мен е най-важно да играя, все пак излизам от тежка контузия. Има някои интересни запитвания, но няма конкретни оферти. Надявам се до две седмици да се случат, и ако това стане, ще напусна”, сподели Мартин Петров.

На въпрос на журналисти, от коя страна са клубовете, крилото шеговито отговори: „От България, Сърбия и Македония.”

„Тевес, Адебайор и останалите нови са добри футболисти, стига да си вършат работата”, така Петров коментира новите придобивки на „гражданите”.

Мартин коментира и ситуацията ни в световните квалификации: „Какво трябва да се промени? Да вкарваме повече голове от противниците ни или пък да допускаме по-малко от тях. Имаме минимален шанс за Световното и не трябва да го изпускаме.”

Що се отнася до приятелската среща с Латвия, Мартин Петров бе категоричен: „Трябва да победим, поради простата причина, че в последните мачове, не можем да запишем успех. Съперникът ни практикува типичен руски футбол – залагат повече на физика. А ние в определени моменти отстъпваме именно в единоборствата. Затова мисля, че мачът ще е полезен. Голяма част от футболисти все още не сме в оптимална форма. Ще дадем всичко от себе си, за да спечелим. Просто трябва да подходим сериозно”, завърши българският национал.