Мартин Петров заяви след загубата от Швейцария, че и Хосеп Гуардиола да дойде за треньор, ако отборът играе така, нищо няма да се промени.

„Поредна загуба в пореден мач. Няма какво да кажа. Тръгнахме по най-добрия начин, но явно решихме, че мачът е свършил в 10-та минута. Имаше доста пространства отзад, които можехме да използваме. Нормално е да играем по-прибрано”, коментира Петров.

„Помислехме мача, че е свършил. Тези дни играя с болки и преди мача масажистът ми помогна да си обуя чорапите преди мача. С тази игра абсолютно няма какво да се заблуждаваме. Всичко трябва да се смени, не само приоритетите. Всеки, който ни хване ни бие и е нормално да съм ядосан”, добави българският национал.

„Доста неща трябва да се променят във футбола ни, за да се промени и играта на националния отбор и той да върви напред. И играчи и ръководители трябва да си зададем въпросът защо нещата стоят така и да вземем решение и нещата да се променят. И Гуардиола да дойде, ако играем по този начин, нищо няма да се промени”, каза още Мартин Петров.