Българският национал Мартин Петров смята, че Беларус има добър отбор, който играе качествен футбол от техническо естество. „Всички сме свикнали отборите от Съветската република да практикуват силов футбол. Опасни са на контраатаки. Ако ги подценим, ще имаме проблеми, защото в днешно време няма слаби отбори. Това се видя в мача с Албания. Надявам се, тази среща да ни е като обица на ухото и да не допускаме грешки”, коментира крилото на Атлетико Мадрид.

„Беларусите могат да ни изненадат, ако си помислим, че вече сме спечелили мача. Иначе се надявам да няма напрежение в тима и да излезем по-освободени. Ние сме по-класния тим”, заяви Петров. Той сподели, че няма болки в коляното и не се притеснява да не получи нова контузия.

Крилото на националния тим каза, че не знае нищо конкретно за интереса на Тотнъм към него. „Тези спекулации са от една година. Все още играя със 17 номер в Атлетико. Никой не ми се е обаждал. Имах среща с моя мениджър онзи ден и той не ми е казвал нищо. Ако имаше нещо, той щеше да ми каже. Интерес отстрана на Тотнъм има. Не го крия. Но те не са единствените, които се интересуват от мен. Обаче това е само интерес. Няма конкретни оферти”, каза Петров.