Мартин Петров се прибра по късни доби в България и се съгласи да говори за единствената медия, която го посрещна – Гонг.

Крилото на Манчестър Сити бе във видимо добро настроение и дори се пошегува с екипа на Гонг, с думите: ”Вие не спите ли?”

Футболист номер едно на България за 2006 година изрази надежда, че завърналият се капитан Димитър Бербатов ще донесе нужната порция самочувствие преди мачовете с Холандия и Люксембург. „Митко отбеляза в Англия и се надявам да пренесе това и в националния”, каза врачанинът.

„Приемам нормално критиките в Англия, защото играхме слабо в последната среща. Когато критиките са градивни ги приемам и това само ме мотивира”, обясни голмайсторът на България в евроквалификациите.

„Да се надяваме, че холандците ще ни подценят. Нека си мислят, че ще ни победят без проблеми. Ние пък с нашата сто процентова мотивация ще ги изненадаме”, сподели очакванията си Мартин Петров.

„Няма какво да ни притесняват, ние тези футболисти ги знаем. Всяка година ги гледаме как играят, всяка година вкарват голове. Това е един плюс за нас, защото няма с какво да ни изненадат. Дума има треньорът, каква тактика трябва да използваме.”, продължи българският национал.

„Вчера се чух с Валери Божинов. Той ми каза, че всичко върви нормално, повече от добре дори. Пожелах му да се оправя бързо, но кога точно ще готов не се знае. Докторите, които го оперираха искат да го възстановят в първите един-два месеца. В Манчестър пък искат да се върне при тях, но това е въпрос на разговори, както се разберат, за да се възстанови по най-добрия начин”, каза за финал свръхзвуковият Мартин Петров.