Завърналият се след 10 години в националния отбор Мартин Кушев очаква две победи от евроквалификациите срещу Холандия и Люксембург на 8 и 12 септември.

„Срещу Холандия всичко е възможно. Очаквам две победи, защото днешният футбол е непредсказуем. Много съм радостен, че се завръщам в националния, ще се постарая да помогна с качествата си на Пенев. Не знам с кого най-много искам да се видя на сбора, но това събитие за мен ще бъде радостно и вълнуващо. Освен в Амкар, сега и в националния ще постигнем добри резултати,” категоричен бе Мартин Кушев пред Гонг.

Бившият играч на Славия и Левски се върна у нас тази сутрин, ще се прибере до Троян за кратко и утре по обед се очаква на сбора на националите.

Кушев вече има 9 гола в актива си в руската Висша лига, като вчера вкара две попадения и донесе 3-те точки на Амкар. Нападателят заяви, че подновяването на договора му с тима за още една година вече е почти сигурно.

„Чувствам се отлично след заслужената победа, доброто място в класирането на Амкар, тимът е във възторг и играем добре. В добро настроение съм, въпреки дългото пътуване. Има още 7-8 мача, ще играем за победа, пък за головете ще видим, те са приятни, но нищо повече. Треньорът ми снощи обяви на пресконференцията, че може би ще подпишем за още 1 година. След като се върна от националния отбор в Русия, ще говорим в него и ръководството, но мисля че няма да има проблеми, щом те искат да ме задържат. Чувствам се добре там и ще остана за шеста година,” каза Кушев, който очаква и още едно радостно семейно събитие след месеци, тъй като съпругата му е бременна.