Крилото на националният отбор и Манчестър Сити Мартин Петров коментира за Гонг отминаващата 2007 година и очакванията си за 2008-а, като заяви, че ако националите не променят нагласата, с която излизат с фланелката на лъвовете, отново може да претърпим неуспешни квалификации, без значение, кой ще бъде новият национален селекционер, дори това да бъде специалист от ранга на Фабио Капело.

„Годината не може да е една от най-добрите за мен при положение, че националният отбор не се класира и не направихме нищо. Винаги съм бил по-самокритичен към себе си и не смятам, че 2007-а беше толкова успешна за мен. Смятам, че мога да дам много повече от себе си”, каза роденият във Враца нападател.

„Смятам, че тези мачове, които ни предстоят през декември и януари, когато двубоите са през три дни, ще решат, кой от отборите във Висшата лига за какво ще се бори. Програмата е наистина тежка, но е така, когато предстои европейско или световно първенство.”

Мартин сподели, че възможността бившият треньор на Англия Тери Венейбълс да поеме България се обсъжда дори от неговите съотборници при гражданите.

„Коментират, даже ме питаха мои колеги какво ми е мнението. Който и да доведат за треньор, ако ние не си свършим работата на терена както трябва и Капело да ни бяха довели на нас, а не на Англия, пак ще е едно и също”, убеден е Петров.

„Ако на терена не играем, не си подадем ръка и не осъзнаем, че две квалификации вече пропуснахме, не може никой да ни помогне. Когато съдията даде сигнал, на терена сме ние и треньорът нищо не може да направи. Неговата работа е да ни надъха и да ни мотивира.”

Мартин признава, че никой не е очаква Сити да направи толкова силен старт във Висшата лига, с оглед на новия треньор и многото нови играчи, които се нуждаят от време за сработване.

„Ако може с Манчестър Сити да се задържим на тази позиция и ако можем да играем финал за една от двете купи ще бъде върха. Досега не съм играл в Купата на УЕФА или в Шампионската лига и искам това да се случи, тъй като знаете, че след 20 дни правя 29 години, а знаете колко е дълга кариерата на един футболист и се надявам това да ми се случи”, каза още Мартин Петров.