България победи с 1:0 Северна Ирландия в контролна среща, която се игра на стадион „Уиндзор Парк” в Белфаст. По този начин Пламен Марков се завърна с победа начело на националния отбор.

Домакините започнаха по-активно мача, докато възпитаниците на Марков допуснаха много брак в играта си и трудно изнасяха топката в половината на Северна Ирландия.

В 6-та минута Дейвид Хийли стреля изненадващо от границата на наказателното поле на България, но топката излезе в аут.

В 24-та минута Мартин Петров центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на домакините, където Тунчев отправи удар с глава, но Тейлър боксира топката в ъглов удар.

Шест минути по-късно последва опасно центриране в наказателното поле на България, но Лесърти не успя да засече топката във вратата на Петков.

В 38-та минута Мартин Петров нахлу в наказателното поле на Северна Ирландия и стреля, след което Евънс се опита да отбие топката, но тя влезе в мрежата на домакините.

Пламен Марков направи две смени в началото на второто полувреме, след като пусна в игра Ники Димитров на мястото на Тодор Янчев, а Иванков смени Георги Петков.

През второто полувреме интересните ситуации пред двете врати бяха малко. В 70-та минута Хийли и Брънт се сблъскаха с Миланов, след което в последва сблъскване между няколко футболисти от двата отбора, но съдията не даде картони.

Минута по-късно Бербатов подаде на Ивелин Попов, който навлезе в наказателното поле на домакините и се озова сам срещу вратаря на домакините, след което стреля, но топката рикошира в защитник и излезе в корнер. Последва нов удар по посока на вратата на Северна Ирландия, но след шутът на Ники Димитров топката излезе в аут.

В 83-та минута Мартин Петров подаде на Станислав Ангелов, който премина през Менъс, но се опита да намери Ивелин Попов и пасът бе пресечен.

Шейсет секунди по-късно след грешка в отбраната на България топката стигна до Хийли, който стреля много слабо и Иванков улови топката.

В следващата атака Благой Георгиев подаде на Мартин Петров, който веднага продължи към Домовчийски, но той си поведе дълго топката и Менъс улови кълбото.

До края на мача домакините се опитаха да изравнят и наложиха преса, но така и не успяха да преодолеят Димитър Иванков.