Селекционерът на българския национален отбор Пламен Марков не бе особено доволен, но и не показа твърде голямо разочарование от равенството на България като гост на Черна гора 2:2 в първа световна квалификация.

На въпроса защо българският състав се е отпуснал през второто полувреме, Марков заяви: „Защото след като поведохме в резултата, и мисля че държахме инициативата през първата част, през втората дадохме възможност на Черна гора да води играта. След груби и нелепи грешки се стигна до там че можеше и да загубим.”

„Нашият отбор заслужаваше да спечели мача, с оглед на показаното на терена. През втората част, така както играхме, мачът го губехме и се върнахме с една индивидуална проява,” добави старши треньорът.

„И двете смени, които направих, бяха принудителни. Кого пускам, е моя работа,” обяви Марков. „Аз много пъти предупреждавах и говорих, че Черна гора е един сериозен съперник и мисля, че това се видя, в тежка група сме.”

„Няма да коментирам играта на Бербатов, аз няма да давам персонални оценки, това е ваша работа,” завърши Пламен Марков в Подгорица.