Националният селекционер на България Пламен Марков заяви, че лидерите на отбора могат да дадат повече и няма да се поколебае да остави някой от тях резерва, тъй като никой не се е абонирал за титулярното място.

„Едва ли ще прозвучи изненадващо, ако кажа, че проверката бе полезна. Проспахме първото полувреме и не съм доволен. Създадохме малко опасности и не показахме достатъчно агресия в атака”, сподели специалистът.

„Допуснахме и грешки в защита, откъдето ни отбелязаха и гола. След почивката направихме рокади и за разалика от първото полувреме показахме по-различно лице. У футболистите имаше по-голямо желание за игра и победа. Стигнахме до бързо изравняване, след това поехме инициативата в свои ръце, но трябва да отбележа, че играхме срещу един сериозен съперник”, добави Марков.

„Задачите, които се поставят от мен, в никакъв случай не могат да бъдат такива, че да влизаме така в мача. Ако така продължаваме и занапред, нищо добро не ни чака в бъдещите квалификации. Ако желаем истински успеха с този отбор, трябва да започваме с по-различна нагласа срещите си. Не мога да бъда доволен от лидерите. Обикновено те трябва да допринасят с играта си много повече за националния отбор. За дебютантите, тези, които играха по 10 минути, е трудно да се дадат основни оценки. По принцип съм доволен от тях”, коментира националният селекционер.

„С влизането в игра на резервите се получи обратът в резултата. Като цяло оценката ми за тях е позитивна. Няма средства да накарам някой да играе. Единственият начин е чрез разговори и чрез въздействие от психологичен аспект”, допълни наставникът.

„Мисля, че националната фланелка е достатъчен дразнител и е чест за всеки, който играе с нея. Не мисля, че някой е абониран за титулярното място. Въпросът е с какви с какви алтернативи разполагаме”, завърши Пламен Марков.