Националният селекционер Пламен Марков вероятно ще заложи на игровата схема 4-5-1 в първата среща след завръщането си начело на България.

Специалистът минава за любител на класическата постройка 4-4-2. В този случай се вижда липсата на класически втори нападател до Димитър Бербатов.

В бъдеще Марков ще може да разчита на Валери Божинов и Димитър Рангелов, но на този етап и двамата са контузени. Валери Домовчийски пък не е готов за цял мач.

Пламен Марков ще даде възможност на двамата вратари Петков и Иванков да паят по 45 минути срещу Северна Ирландия тази вечер от 21:45 часа.

В защита се очаква да стартират Живко Миланов, Игор Томашич, Сашо Тунчев и Михаил Венков.

При вътрешните халфове изборът е стеснен след контузията на Стилиян Петров. На „Уиндзър парк” ще започната като титуляри Станислав Ангелов и Тодор Янчев.

От ляво в полузащитата абсолютен господар е Мартин Петров. Марков най-вероятно ще пусне отдясно Здравко Лазаров, а зад нападателя Бербатов ще се избира измежду няколко футболиста, като с най-големи шансове изглежда Благой Георгиев.

Тази сутрин, част от националите ни направиха кратка разходка из центъра на Белфаст, а колкото до Бербатов местната преса призовава: „Елате и вижте брилиянтния Бербатов, който е в нашия град”!