Въпреки провала Марков отказа да подаде оставка, като според него това няма да помогне на българския футбол.

„Играем изключително слабо, Сърбия е много силен противник, но нашият отбор се представи много зле и това е видно за хората, които са гледали мача”, заяви Марков.

Относно скандала, който се разрази около Димитър Бербатов и изявлението на неговия агент Емил Данчев, че капитанът може да се откаже от отбора, Марков заяви:

„Не мога да коментирам подобни слухове, тъй като не съм в течение. Извадих Бербатов, тъй като той ми каза, че има проблем с крака, някакво разтежение. Разговарях с него, дано се окаже, че не е толкова сериозно. Нямам причини да не му вярвам”.

„Бербатов не е единствен целия отбор на България. Не бива винаги да търсим причината за слабата игра на нашия отбор само и единствено в Бербатов, единайсет състезатели са на терена,” защити Марков нападателя.

Специалистът, извел България до участие на Евро’2004 категорично отказа да говори за оставка: „Не мога да коментирам такъв въпрос в момента по причина, че е много рано. Не знам защо винаги се говори за оставка”.

„Знам, че в България това е нещо актуално, но едва ли само треньорските оставки ще оправят положението”.

„Отговорих след мача с Грузия, че нищо не се знае до пролетта. Казах, че нищо не се знае, че може и да не бъда треньор. Договорът ми е до края на квалификационния цикъл. Естествено, че ако нашия отбор играе по подобен начин, не може да има никакъв шанс за класиране.”

„Това са настоящите възможности на българския национален отбор, резултатът е тежък, допуснахме и индивидуални грешки, но като цяло считам, че българският футбол не разполага с този потенциал, с който желаем”, допълни Марков. „Наистина е трудно веднага след такъв резултат да се правят изводи. Ако има нещо положително, това е, че мачът бе приятелски.”

„Няма някакви персонални конфликти, или аз не съм запознат с подобно нещо. Задачата, която бе поставена пред отбора бе да играят футболистите според възможностите си, да покажем, че можем да играем нападателен футбол. Но не се получи нищо от предварителния замисъл,” обясни селекционерът.