Бившият старши треньор на ЦСКА Пламен Марков отрече в интервю за Нова телевизия информацията, че ще поеме националния отбор на България.

Преди ден Христо Стоичков подаде оставка от поста селекционер на тима.

„Аз не съм кандидат за поста. Не съм разговарял с никого от БФС и никой от там не ме е търсил. Шансовете ни за класиране на Евро 2008 не са много големи, особено след грешката с Албания. Но в спорта се случват изненади”, заяви Пламен Марков.

Севлиевският специалист добави още, че не е очаквал ЦСКА да загуби мача срещу Берое от четвъртфиналите на турнира за Купата на България: „Не съм вярвал, че ЦСКА може да загуби този мач. Няма база за сравнение между качествата на двата отбора. Не очаквах да сбъркат в Стара Загора.”

Пламен Марков се опита да избегне въпроса за кризата в ЦСКА, но бившият треньор на „червените” потвърди, че докато е бил наставник на „армейците” в клуба е имало редица проблеми.

„Проблем за пари в ЦСКА не е имало, за разлика с базата и футболистите. Хидиуед и Гъргоров бяха много нужни на тима, въпреки молбата ми, старото ръководство ги продаде”, каза още Марков, който оправда неуспехите на „червените” с липсата на нови попълнения и разпродаването на играчи.