Селекционерът на България Пламен Марков заяви преди двубоя с Италия в събота, че не иска да се правят сметки и да се мисли и за възможно равенство, като обяви, че лъвовете излизат за победа.

„Относно хвърлянето на млади и амбицирани играчи – Италия е световен шампион, нищо ново не откривам и очаквам да се представи по този начин срещу нас. Логично и резонно е младите футболисти да търсят шансове за изява”, каза Марков.

„Безспорно Буфон е един от най-добрите вратари в света. Факт е, че той стана световен шампион с Италия. Независимо от големите им звезди, аз съм убеден, че нашият отбор ще даде всичко от себе си. Във всички случаи няма да излезем като обречени, а ще искаме да постигнем един резултат, който да удовлетворява българските фенове.”

„Не съм имал време да правя кондиционни тестове, каквито правихме преди четири години преди Европейското първенство в Португалия, но съм убеден, че играчите ми са в добро състояние, най-вече тези, които играят в чужбина. Дали ще издържат? Защо не.”

„Не бих искал да правя предварителни сметки. Утре след мача бихме могли да коментираме, какво ще ни удовлетвори. Излизаме с цел да победим, ако това е по нашите възможности.”

Ето какво каза наставникът за оплакването от страна на Димитър Пенев за некоректно отношение към ЦСКА при повикването на Кирил Котев: „Право на всеки един колега е да казва своето мнение. Моя задача беше да пратя повиквателна чрез нашата служба, която се занимава с това. Заради проблемите на Тунчев и Вальо Илиев, имахме нужда да повикаме Котев”, каза още Марков.

„Всички билети са предоставени за продажба на обявените цени – 20, 12 и 8 лева. Ще бъде жалко, ако има спекулации и черен пазар”, заявиха от пресслужбата на БФС.