Националният треньор Пламен Марков нямало да подава оставка след резила срещу Сърбия. Това нямало да помогне на българския футбол. Това заяви спецът от Севлиево след срама в Белград.

Няма да коментирам мача. Който го е интересувал, го е гледал и си е направил изводите. Да се търсят виновни – те се видяха. Типично по български пак ще се разделим за това кой е виновен.

На мен ми се искаше Пламен Марков да покаже, че е френски възпитаник и не само да говори на френски, но и да действа по европейски. Казано по-просто - да си подаде оставката, а пък шефовете му ако решат да не я приемат. Мисля си, че това е европейското поведение. Марков избра българското и не подаде оставка.

Защо? Какво ли го задържа начело на националния тим?! Да не би да вярва, че ще класира отбора за Световното през 2010-та година? Да не би да промени нещо в игрово отношение? Или ще смени голяма част от сегашните национали? Е, сигурно има още хиляди въпроси към него. Като защо унижи Георги Петков, като го остави докрай? Защо угажда на президенти на отбори и на мениджъри? И още въпроси, и още…

Думата ми бе за друго. За френското възпитание на Пламен Марков. Той имаше примера на Филип Филипов, който си подаде оставката, а Коко Динев взе решение и не я прие. Ето това е европейското, г-н Марков.

Подава си оставката Пламен Марков и чака Боби Михайлов ще я приеме ли. Не е толкова трудно. И ще е лечебно за българския футбол. Оставката ви, г-н Марков, може и да не помогне на българския футбол, но със сигурност няма и да му навреди.

Другият вариант е ясен. Футболните босове имат всички основания що се отнася до състоянието на националния тим. Единствено хората от БФС може да ги притесни евентуална неустойка в договора. Тя ще да е тази, която не дава евро поведение на Марков.

Щом Пламен Марков не иска да подава оставка – изгонете го!