Националният селекционер на България Пламен Марков заяви, че ще иска да върне колектива сред футболистите, тъй като ако той липсва трудно могат да бъдат постигнати добри резултати.

„Едно от нещата много ми харесваха, когато аз работих с тези футболисти е тяхното мнение, че бяха добър колектив. Това е много важно и колективът, ако липсва много трудно ще се получат добри резултати. Моята цел е да върна добрите взаимоотношения между футболистите”, сподели специалистът.

„България има сили да се пребори за добро представяне, но това става с усилията на всички. Продължавам да нямам никакви ангажименти към футболните президенти, а също така и с футболните мениджъри”, добави Марков.

„Винаги началото е добро, но тепърва трудното предстои, тъй като ни очаква много тежка работа. Безспорно ми се работи в националния отбор, защото иначе нямаше да приема предложението на Боби Михайлов. Аз сам напуснах националния отбор”, коментира националният селекционер.

„Разговарял съм само с Петър Александров и то при положение, че бъда избран за национален селекционер. Той даде своето съгласие. До контролата със Северна Ирландия на 6 февруари ще бъде ясен щабът ми. Втората дата считам, че е през март, а третата контрола ще е през август”, каза бившият старши треньор на ЦСКА.

„Още в първия си разговор с Боби Михайлов му казах, че най-добрият избор за България е много качествен старши треньор от Западна Европа. След доста срещи стигнахме до договор. В процеса на преговорите с БФС имаше доста спорни моменти, но щом съм приел предложението означава, че офертата е била добра”, допълни Пламен Марков.

„Изненади по отношение на футболистите, на които ще разчитам няма да има с изключение на някой промени. Нека всеки се сърди. Аз съм треньорът и това, което аз определя това ще бъде. Всички хора допускат грешки, но моите решения по избора ще бъдат последни”, заяви специалистът.

„В България толерантността се счита за порок. Аз няма да избягам от собствената си самоличност, а всеки има право да ме определя както иска. Няма от какво да бъда гузен, тъй като само съдът може да определи кой е прав и кой не е. Аз ще уважа и ще приема решението на съда. Няма да позволя на господин Томов да прави такива квалификации за мен”, коментира националният треньор.

„ЦСКА като организация и клуб значат много за мен и няма да бъда против отбора. Когато напусках ЦСКА ме посъветваха да съдия отбора и да търся правата си”, добави Марков.

„Най-лошото за нас е да се стигне до служебен жребий. Времето, което ще ни бъде предоставен ще го използваме максимално. Ще използваме опита като хора на Иван Вуцов, който има голям опит. Програмата не може да бъде решаваща, но може да бъде една добра предпоставка”, допълни наставникът.

„Убеден съм, че всички отбори са достатъчно силни и могат да създадат неприятности на всеки. Няма аутсайдери, а групата ще бъде много тежка.Надявам се, че лидерите като Бербатов Мартин Петров и Стилиян Петров са придобили още повече класа, но това няма да бъде решаващо. Също така ще е хубаво младите футболисти като Николай Димитров и Валери Домовчийски да се докоснат до големия футбол”, сподели бившият старши треньор на ЦСКА.

„Иска ми се много в А група да започне да се игра футбол на ниво, но не ми се вярва. За мен не е проблем, че мога да използвам натурализирани българи. Ако виждам качества и умения в такива играчи ще ги повикам в националния”, каза специалиста.

„Балъков е един изключителен състезател. Той беше най-опитния футболист и допринесе много за нашето класиране, въпреки че игра само в първата част на цикъла, а след неговото напускане определено загубихме много”, добави наставникът.

„На мен най-много ми се иска България да се класира за Световното първенство в ЮАР през 2010 година. Италия е безспорния фаворит, а и ние трудно може да се преборим с този тим. Останалите са преодолими, но могат да ни изненадат неприятно”, завърши Пламен Марков.