Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по футбол Пламен Марков, както и неговият предшественик на този пост Димитър Пенев проявиха интерес към двустранната игра на младежкия отбор на България, която се проведе на стадион „Христо Ботев”.

Новият наставник на „младите лъвчета” Иван Колев повика играчите на тридневен лагер в Благоевград, за да се запознае отблизо с качествата им, както и с моментната им форма. Към отбора не се присъедини Ивелин Попов, който не бе пуснат от ръководството на Литекс.

Контролата завърши при резултат 0:0, като наставникът Иван Колев, с помощник Асен Букарев, раздели състава на два тима, като единият би могъл до някъде да се нарече като титулярния отбор.В 19-та минута бе отменен гол на Атанас Курдов, който бе в положение на засада. Футболистът на Байер Леверкузен бе още на три пъти близо до попадението, след като остана сам срещу вратаря Владислав Стоянов, но не успя да го преодолее.

По време на двубоя контузия получи Николай Бодуров, който бе в отбора на т. нар. титуляри. Мястото му в центъра на отбраната веднага зае Мартин Кавдански, което остави другият отбор с човек по-малко.

Днес подготвителният лагер на младежките национали приключва, като основната му цел бе Колев да се запознае с отбора, тъй като няма друга възможност преди следващата евроквалификация на отбора срещу Португалия на 26 март.