Трима от най-добрите приятели на Стилиян Петров са при него в Лондон, научи Гонг. Тази сутрин за Англия заминаха Мариян Христов, Димитър Иванков и капитанът на Левски Христо Йовов, които са семейни приятели с разболелия се играч на Астън Вила.

Почивният ден на Левски е дал възможност на Йовов да отпътува до столицата на Великобритания, за да се види с Петров. Христов и Иванков също са много близки със Стенли от съвместния им период в националния отбор на България. Те бяха съотборници по време на Европейското в Португалия, което е и последният сериозен форум с участието на „трикольорите“.

В момента Петров провежда първите стъпки по своето лечение от остра форма на левкемия. Той е в клиника, която се намира в Лондон.

В понеделник преди срещата на Левски с Лудогорец на стадион „Георги Аспарухов“, футболистите на „сините“ бяха облечени с фланелки на Стилиян Петров от националния тим и Астън Вила. Екипите са били осигурени лично от Ицо Йовов, който игра с номер 19, което му се случва за първи път в кариерата.