Селекционерът на Италия Марчело Липи няма никакви съмнения, че отборът му ще победи България в предстоящата световна квалификация. Наставникът изрази положителното си мнение за Димитър Бербатов и Валери Божинов.

„Мачът утре вечер може да подобри много шансовете ни за класиране на световното. Това е най-важният мач за нас от известно време насам. Притежаваме повече класа, включително психологическа и от гледна точка на техниката”, сподели Марчело Липи.

„Няма значение кой ще вкара, дори и ако това е Буфон. Може и някой от защитниците им да реализира”, добави още селекционерът на Италия, който уточни още, че дори и с автогол, победата пак се зачита.

„Българите имат добър отбор и ще играят техния футбол, а ние ще трябва да се справим с това. Мислих доста около състава и може би ще направя промени от мача в събота.”

„Бербатов е добър футболист, неговите качества се виждат от мачовете му за Манчестър Юнайтед. Има много добри технически умения и знае как да реализира. В първия мач основната цел на нашите защитници беше да го спрем. България има и добри страни и ще направи всичко възможно, за да завърши на второто място в групата. Това е отбор, който трябва да се уважава. България винаги играе с тези футболисти, но може би този път Божинов ще е тяхното оръжие. Убеден съм, че те ще играят футбол, без да се хвърлят само в атака”, добави още Липи.

Наставникът уточни, че се надява много на подкрепата на италианските фенове в Торино, където ще се играе утрешната световна квалификация.