Едно от най-нашумелите имена в националния отбор през последните две седмици безспорно бе това на Станислав Манолев. Десният бек направи трансфер в холандския гранд ПСВ Айндховен, а днес проведе първа тренировка с България преди контролата с Латвия в сряда.

„Надявам се да се получи една добра проверка преди така важните за нас квалификации. Според мен ще стане добър мач. Мисля, че Станимир Стоилов нарочно е избрал по-слаб противник, за да можем да победим и да имаме нужното самочувствие за следващите два мача. Надявам се на изразителна победа и добра игра,” коментира младокът.

„Започнах да се адаптирам, но ми е малко трудно, все пак там всички говорят на холандски. Мога да се представя и още по-добре,” обясни Манолев вече за новия си клуб ПСВ.

„Отношението в националния към мен е същото, както и преди трансфера. Аз имам малко самочувствие, но не мисля, че е прекалено голямо,” добави той на въпрос дали усеща различно отношение към себе си.

Макар че остана по-дълго на терена от останалите футболисти, които Станимир Стоилов пусна в по-лек режим, и упражняваше своите шутове, Манолев призна, че не се чувства особено изморен, и ще се възстанови навреме за срещата с Латвия.

„Говорихме по въпроса с картоните със Станимир Стоилов, надявам се да го изчистя в най-скоро време,” сподели още бранителят, който бе изгонен миналата седмица в Лига Европа, и още веднъж декориран в жълто в мач за първенство.

„Все още не мога да преценя, играл съм само 70 минути, но мисля, че в холандското първенство има по-добри футболисти,” разказа още бившият играч на Литекс.

Относно двубоя от Лига Европа миналия четвъртък, когато ПСВ отстрани българския Черно море в Бургас, Манолев заяви:„Холандците бяха приятно изненадани, че Черно море се защитаваше толкова добре. Не знам защо публиката ме провокираше през целия мач, но това няма значение. Според мен и двата картона бяха малко пресилени. Все пак Афелай се откъсна сам срещу вратаря и той не даде червен картон. Просто беше слаб съдията.”

„Данко Лазович ми помага най-много за адаптацията, той ми превежда, той ми показва всичко. Дадоха ми апартамент, служебна кола, всичко е подсигурено, всичко е много професионално. Всички се държат много добре и се надявам колкото се може по-бързо да се адаптирам,” приключи Станислав Манолев с още подробности за своето пребиваване в ПСВ Айндховен.