Манчестър Юнайтед показа още веднъж, че Димитър Бербатов е изключително ценен за клуба, след като ръководството реши да му осигури специален самолет за пътуването му до Белград. Ръководството на европейския клубен шампион осигури пътуването на Бербатов и на съотборника му Неманя Видич за контролата между Сърбия и България, която ще се играе в сряда в Белград.

Към групата ще се присъедини и халфът на Астън Вила Стилиян Петров, който ще се възползва от удобния превоз за мача. Веднага след края на срещата тримата ще се качат на осигурения от Манчестър Юнайтед чартър и ще се приберат на Острова. Към нашия национален отбор в Белград ще се присъедини и защитникът Валентин Илиев, а тимът ни заминава утре в 9.45 часа.

Рекордните 52-ма български журналисти пък са акредитирани за мача Сърбия- България, който ще се играе в Белград в сряда, обявиха от пресслужбата на БФС.

Срещата е и първа между Сърбия вече като самостоятелна държава и България. Освен това мачът е 7-ми за българския национален отбор през 2008-ма година. В последните две години и половина пък нашите излизат срещу четвърти тим от бивша Югославия. Преди това играхме контролна среща с Босна и Херцеговина, както и в квалификации с Черна гора на старта на този цикъл, и със Словения в последния мач на предишния.