Селекционерът на юношеския национален отбор до 19 години Мишо Мадански сподели в интервю за Гонг, че една от основните му задачи преди началото на европейското първенство в Чехия е да успокои своите състезатели.

„Трудно е да се вникне в главите на футболистите. Познавам ги доста добре и смятам, че осъзнават, какво им предстои, според мен са концентрирани и знаят за какво става въпрос. Нуждата от мотивация отпада, по-скоро трябва да ги успокоим преди шампионата”, заяви старши треньорът на тима класирал се сред първите осем на Стария континент.

След снощната учебна игра срещу Видама-Раковски Мадански отбеляза: „Доволен съм от първите 30 минути. След това имаше много брак, но е обяснимо, защото не сме се готвили за този мач, а дори тренирахме сутринта. Тези грешки ги отдавам на умората и липсата на концентрация. Проблем е участието на Сашо Киров. Той е много интересен играч и може да ни свърши отлична работа за срещата с Унгария. В следващите дни ще решим дали да пътува, или да вземем друг играч на неговото място”.

Българският отбор няма да разчита на двама от нападателите си, заради наказания. Става дума за Исмаил Иса от Левски и Радослав Василев от Рединг. „Много странно решение на УЕФА да участват само по 18 души от отбор. Както отиваме и с двама наказани, за първата среща ще разполагаме само с 14 полеви футболисти. Съжалявам за отсъствието на наказаните, защото ние играем със схема 4-4-2, а при това положение ще трябва да вкараме още един халф в титулярния състав за първата среща”, продължи треньорът класирал юношеския тим на европейско след 22-годишна пауза.

„Нямам никакви претенции към ръководството на БФС. Създадоха ни перфектни условия за подготовка. Имахме лагер в Правец, после в Германия и тук също имаме много добри условия. Знам, че футболната общественост има интерес, който се надявам да се увеличи значително с началото на самия шампионат”, заяви още Михаил Мадански.

„Капитанът Мишо Александров получи травма на последната тренировка, но имам уверение, че ще е готов до ден-два. Той вероятно ще е сред хората, които ще започнат първата среща като титуляри”, призна Мадански.

„Нямам проблеми с нито един от клубовете. Единствено проблем беше присъствието на Сашо Тонев от ЦСКА. Той първо беше контузен, но вече е здрав. В последния момент поискахме да включим в групата Георги Пашов, който между другото беше с нас на лагер в Правец. Самият той отказа да се присъедини, защото предпочете да отиде на лагер с Литекс. Това е негов избор и аз не му се сърдя. Националният отбор няма са моли на никой. Според мен е привилегия да играеш за националния отбор. Специално от страна на Литекс, нямам никакви забележки, от отношението на клуба.