Селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански даде интервю за Гонг малко след като неговите възпитаници отупаха Австрия с 2:0 в квалификация. „Всяка победа увеличава шансовете ни. Но не трябва да се уповаваме само на един мач. Пътят е много дълъг. За мен изиграхме едно перфектно първо полувреме. В него отказахме отбора на Австрия. Втората част бяхме малко по-слаби. В тези мачове изключително важен е резултатът. Целта е да оставим момчетата на земята след победата. Знаем, че ние българите сме на крайностите. Опитът показва, че два мача с един и същ противник подред са много рискови. За мен сме изиграли едно прилично първо полувреме, но предстой второто, което е много важно. Надявам се да извлечем максимума. Не съм говорил още с момчетата, сега ще ги оставя да се порадват. Да изпият по една бира, утре ще говорим за това, което предстой”, каза Мадански.

„Разбира се, че говорих с Любо Пенев, който постоянно е с нас. Той ни донесе късмет и позитивизъм, защото е една светла личност. Присъствието му беше много добро за нас”, допълни селекционерът на младите „лъвчета”.

Мадански вероятно ще извика още един футболист за мача с Австрия във вторник, тъй като Георги Костадинов ще бъде наказан заради натрупани жълти картони. В отбора има няколко травми, но на този етап няма яснота колко сериозни са те.