Селекционерът на младежките национали Михаил Мадански заяви при прибирането на отбора от Австрия, че е доволен от своите футболисти и че най-близката цел пред селекцията му е победа над Австрия и Шотландия.

„Лесни победи няма. Беше трудно, но колкото по-трудно е, толкова по-сладко е. Доволен съм от начина, по който се представихме. Снощи потупах футболистите по раменете, изпиха по една бира и от днес започваме сериозна работа, защото сме изиграли само първото полувреме на мача“, заяви Мадански.

„Ако трябва, ще набия някой, за да потуша еуфорията. Но все пак те са наясно, че могат да съсипят лесно всичко, което са постигнали до сега. Така че въобще не трябва да се поддаваме на емоции, имаме още много мачове. Поставили сме си цел, просто трябва да продължаваме да играем по този начин “, обяви треньорът по повод еуфорията обзела играчите.

„Първо или второ място, няма значение, аз ще бъда доволен, ако се класираме на второ място и стигнем до баражите, но знаете, че последният мач е септември месец догодина, с Люксенбург, до тогава има много време. Надявам се да съхраним отбора, момчетата да играят по-често в клубните си отбори, което напоследък се случва и е добре за българския футбол“, сподели Мадански.

Запитан дали би дал персонална оценка на някой от състезателите си, бившият национален наставник категорично заяви: „Не бих отличил никой защото всички играха добре. Допуснахме някои слабости в последните минути. С лека ръка пропуснахме доста голови положения. Можеше да бием с още по-голяма разлика, но на края на мача, ако ни бяха отбелязали гол, не се знаеше какво ще стане. За щастие, нищо не се случи.“

Треньорът сподели и емоциите, които е изживял по време на двубоя с Австрия: „Беше ми трудно след 10-ата минута, защото усетих едно отпускане в отбора, разглезване, подценяване на леките топки, на леките ситуации. Просто не е нормално да допуснем в такъв мач да изпълнят над 15 корнера.“

„Мачът в Ловеч е още по-стратегически и още по-труден. В никакъв случай няма да подценим австрийците, все пак на тях мачът им се разви по-трудно: получиха гол, тръгнаха да го връщат, получиха втори. Всеки един отбор, колкото и силен да е, се стъписва в такова положение. Мачът в Ловеч започва при 0:0, така че наистина ще е много трудно, но аз не се страхувам от отбора на Австрия, а от собствения си отбор“, обяви Мадански.

Дали предвижда промени в предстоящата среща срещу Австрия, наставникът обяви: „Промени ще има, защото Георги Костадинов ще бъде наказан за втори жълт картон. Извикахме Дреновички от Славия, защото имаме нужда от свежи сили в защита. По отношение на състава не съм мислил още.“

„План максимум бе да спечелим по една точка и от двата мача, но апетитът идва с яденето“, категоричен бе Мадански.

Треньорът говори и за мача между нашите конкуренти Холандия и Шотландия: „Не обичам прогнозите, който иска да бие. Важното е ние да победим Австрия в сряда, а после да победим и Шотландия, пък те да завършват, както искат. Но, въпреки че не обичам сметките, трябва да направим над 10-12 точки, за да можем да мислим за нещо повече.“

„С Любо сме добри приятели, той е изключително позитивна личност внесе много позитивизъм с присъствието си. Преди мача успя да потренира с отбора, Ритна един двама, постресна ги малко, много добра обстановка и се радвам, че той е близо до нас“, лаконичен бе Мадански за присъствието на Любослав Пенев в лагера на тима.