Националният селекционер Михаил Мадански заяви, че сега е моментът да се рискува с включването на по-млади футболисти в състава, а не за световната квалификация с Италия.

„Една от целите ни в тези два мача е да се видят някои нови имена и по-младите футболисти в такава игрова обстановка на ниво мъжки национален отбор, за да се добие представа дали стават или не стават. Подмладяването не е само от футболисти от настоящия младежки отбор, а и футболисти, които са с година по-големи – Крачунов, Мишо Александров, Спас Делев“, коментира Мадански.

„Аз познавам изцяло рисковете, които има в този ход. Времето, което предстои пред националния отбор трябва да се използва в тази насока. Няма по-важен и по-маловажен мач. Трябва да покажем на какво е способен този отбор. Никой не е застрахован от негативни резултати. През последните години сменихме много треньори, а футболистите са едни и същи. Смятам, че подобен риск е точно навременен и сега трябва да се направи, а не срещу Италия“, добави националният селекционер.

„Ще бъде много неприятно, ако загубим, но аз съм готов да поема отговорността. Не ми се ще да подценяваме и мача на младежкия национален отбор с Люксембург. Ще се опитаме да извлечем положителната и позитивната част от този празник. Право на Божинов е да реши къде и кога да си направи сватбата. Ние ще го поздравим и ще му пожелаем всичко добро за в бъдеще“, каза още Михаил Мадански.