Младежкият национален отбор по футбол се събра днес преди обяд за лагер-сбора преди старта на квалификациите за Европейско първенство.

Първият мач на младежите е срещу Холандия в четвъртък от 20.30 часа на Градския стадион в Ловеч.

В последния момент от състава на селекционера Михаил Мадански отпадна младият нападател на Славия Радослав Василев, който получи контузия преди десетина дни и няма да се възстанови за мача.

На негово място Мадански вероятно ще повика Благой Пасков от Чавдар (Етрополе).

„В лицето на Радко Василев виждах заместник на Мартин Тошев, но се оказа, че съм избързал, тъй като той получи неприятна контузия с Миньор (Перник) и не успя да се възстанови. Сега може би ще извикам Пасков, който не играе във Фейенорд или Твенте, но все пак е в българското Твенте - Етрополе. Така, че имаме надежди да свърши работа", коментира селекционерът Михаил Мадански.

До мача в четвъртък младежките национали ще бъдат на лагер в Ловеч, като там ще се съберат в пълен състав.

„Всички 20 играчи от националния отбор на Холандия играят титуляри в клубовете си и то в отбори като Фейенорд, Аякс, ПСВ, Твенте, Интер. При нас нещата стоят по по-различен начин. Разчитам на евентуално подценяване от по-силните отбори като Холандия. Няма какво да се лъжем - отборите ни смятат за аутсайдери", каза още Мадански.

Интервю с национала Росен Колев преди двубоя с Холандия.