Близнаците от Литекс Георги и Илия Миланови ще излязат като титуляри за младежкия ни национален отбор срещу Черна гора в европейската квалификация тази вечер. Мачът е от 18 часа на стадион „Градски” в Подгорица. Това е един от малкото случаи, в които близнаци излизат заедно на терена в мач на национален отбор на България.

Наставникът на младежката ни формация Михаил Мадански, който дебютира на поста срещу един от лидерите в нашата група ще заложи на вратата на Ник Дашев. В защита отдясно ще играе Георги Терзиев, а отляво Атанас Дреновички. Партньор на Илия Миланов в центъра на отбраната ще бъде Симеон Иванов.

В халфовата линия редом до капитана Александър Цветков ще действат Веселин Марчев и Венцислав Бенгюзов. Малко пред тях ще оперира Георги Миланов. Двойката нападатели срещу Черна гора ще бъдат Александър Киров и Мартин Тошев.

Мачът в Подгорица е поверен на финландския съдия Гестраниус Матияс, като ще му помагат неговите сънародници Еса Вехвилайнен и Юко Иконен. Преди този мач в класирането в нашата група води Швеция с 10 точки от 4 мача, пред Черна гора и Израел със същия брой точки, но и с мач повече. На четвърта позиция е Казахстан с 5 точки, а последен е тима на България с 4 точки от 6 мача.

Състав на България за младежката евроквалификация с Черна гора в Подгорица:

Ник Дашев (Черноморец Бургас) - Георги Терзиев (Черноморец Бургас), Илия Миланов (Литекс), Симеон Иванов (Райо Валекано, Испания), Атанас Дреновички (Славия) - Александър Цветков (Литекс)-капитан, Венцислав Бенгюзов (Брестник), Веселин Марчев (Локомотив, Пд), Георги Миланов (Литекс) - Александър Киров (Локомотив Мездра), Мартин Тошев (Черноморец, Бургас)

Резерви: Стефано Кунчев (Славия), Страхил Попов (Монтана), Кристиян Велинов (ЦСКА), Георги Костадинов (Черноморец Поморие), Момчил Цветанов (Литекс), Ивелин Василев (Осасуна, Испания), Християн Попов (Локомотив Пд).