Селекционерът на българския национален отбор за юноши до 19 години Михаил Мадански даде интервю за Гонг, в което говори за подготовката и очакванията за предстоящото Европейското първенство в Чехия, в което младите „лъвове” ще вземат участие.

Отборът на Мадански заминава на лагер в Германия, където ще изиграе няколко проверки преди шампионата на Стария континент.

„Целите са да търсим обиграване на състава. Не отиваме на разходка, а да направим няколко сериозни проверки. Имаме и нови хора, които искам да пробвам”, заяви специалистът.

„Доволен съм от първия лагер, но имаше проблем с присъствието на футболистите на Левски и ЦСКА, които играеха на Републиканско първенство. Сега в Германия ще трябва да подходим към тях строго индивидуално”.

„Надяваме се противниците ни в тези контроли да играят като Германия и Унгария. Сборният отбор на областта Люнебург, с който ще играем, доста наподобява стила на националния отбор на Германия и разчитаме да изпробваме някои варианти”.

„Имаме пълна информация за немците, очаквам да приключим и с Испания до края на седмицата, а по-късно и с Унгария”, обясни Мадански.

„Не сме по-добри, но не сме и по-лоши от тях. Дано не се помислим за големи или пък да не се предадем предварително. Всички отбори имат еднакви шансове, всичко е въпрос на подготовка и психологическо състояние.

„Не съм наясно със състава за първия мач, имаме проблем с двамата наказани нападатели”.

„Ще обявим групата за Европейското на лагера в Севлиево, няколко дни преди да заминем за Чехия”, допълни Мадански.