Защитникът на Локомотив (Пловдив) Диего Фераресо и халфът на Любимец Янко Ангелов не пристигнаха на сбора на младежкия национален отбор, тъй като са с травми от последните мачове на отборите си, обяви селекционерът Михаил Мадански. За да бъде попълнена групата, той повика крилото на Черно море (Варна) Илиян Капитанов.

Младежката формация се събра днес за приятелски мач с Литекс в петък, а единствен не се появи Радослав Кирилов. Нападателят имаше важен мач със своя тим Лумедзане снощи в първенството на Лега Про (серия С-1) и ще се прибере днес в България.

Контролата е в петък, 12-и април, от 16.00 часа на Градския стадион в Ловеч.
„Избрахме Ловеч за място за нашия лагер, защото ни предлагат много добри условия като терени и хотел. На този етап няма как да изберем София за лагер или мач. Но за сметка на това имаме идея младежката формация бъде домакин в следващите квалификации в други градове - например Пловдив, Стара Загора, Благоевград, и 
разбира се и Ловеч. Ние се ръководим от най-добрите условия, които са ни предложени“, обясни Михаил Мадански.

Срещата с Литекс е последната с клубен отбор, а от ноември месец нататък тази селекция вече ще играе международни мачове.

„Изпратили сме покани до четири страни и смятам, че ще намерим противник за ноември. Идеята ни е като за първи мач да изберем отбор на нашето ниво“, каза още селекционерът.

„Както се знае, този отбор има задачата да подготви качествени попълнения за мъжкия отбор. През изминалия цикъл три момчета от отбора вече са част от групата, на която разчита и Любослав Пенев. Смятам, че в съвсем скоро време още двама ще привлекат неговото внимание. Тъй като до края на годината има един мач- с Украйна, вероятно новите лица ще бъдат извикани през 2013-а. Освен че това е идеята, за всеки млад играч е цел номер 1 да играе в националния отбор на своята страна.“