Селекционерът на българския национален тим по футбол до 19 години Михаил Мадански се изказа доста ласкаво за възпитаниците си преди предварителните квалификации за Евро 2009 в Португалия.

Освен домакините от Португалия, в нашата група са още отборите на Израел и Финландия. Първите два тима в подреждането ще продължат напред в следващия етап, който е пред пролетта.

Според Мадански, който говори в предаването „Гол линия” на Дарик радио, в младежката ни формация има доста колоритни футболисти. Специалистът също изрази увереност, че България ще успее да прескочи предварителната фаза.

„Трябва ни още малко време. В момента мисля, че съм умерен оптимист. Надявам се, че независимо от факта, че отборът е скоро формиран, ще успеем да прескочим тази квалификация. Португалия несъмнено е фаворитът. Имат много силен тим, а и са домакини. Финландия пък е пълна загадка за нас”, каза Мадански.

„Доколкото имаме информация в състава на Финландия имат двама супернападатели, които се подвизават в Англия. Общо взето обаче те не се различават много от останалите скандинавски отбори”, допълни още той.

„В тази национална формация имаме доста интересни и колоритни футболисти. Несъмнено таланта е в повече. Покрай европейското първенство обаче не успяхме да обърнем достатъчно внимание на този тим. Не успяхме да ги съберем заедно по-рано. Това събиране, в тази формация, им е за първи път”, продължи Мадански.

„Сашо Тонев, Момчил Цветанов, Тошев, Сашо Цветков, Симеон Иванов - тези футболисти се отличават сериозно от другите. Както знаете Сашо Киров от Левски претърпя операция и много ми липсва. Ние сме малко длъжници към това поколение, тъй като много късно събрахме отбора и не успяхме да осигурим достатъчно контроли”, сподели специалистът.

Мадански каза още, че утре всички в отбора ще наблюдават заедно световната квалификация България – Италия, но пред големия екран в Правец. Младите национали тръгват за Португалия в 3 часа сутринта. Наставникът също допълни, че България няма да загуби от световния шампион утре.