„Програмата максимум е третото място в групата, което ще ни даде възможност да се класираме на световното първенство в тази възраст. Макар че всички отиват на Европейското с тази цел”, заяви за Гонг старши треньорът на юношеските ни национали до 19 години Михаил Мадански, след като българският тим попадна в група с Испания, Германия и Унгария на континенталната надпревара в Чехия от 14 до 26 юни.

„Жребий като жребий. Ние едва ли сме се надявали той да е лек, защото тези осем отбора, които се класираха за европейското са най-силните на континента”, добави Мадански. „Испания е европейски шампион в тази възраст и играха финал на световно първенство. За мен те са абсолютен фаворит. Отборът на Германия също е традиционно силен, с добри изяви в последните години. Силното представяне на Унгария също не се смята за изненада защото имат много силно поколение до 19 години, като повечето от играчите им се състезават в чужбина”, коментира съперниците ни доцентът от НСА.

„Сега влизаме в един цикъл от месец и половина, в който цялото ни внимание ще бъде насочено към подготовката за Европейското”, каза Мадански.

Той събира възпитаниците си на 10 юни, като е предвиден лагер в Правец. След него юношите заминават за Германия, където ще изиграят три контроли. Отборът ще се прибере за няколко дни в България и на 12 юли заминава за Прага където са мачовете от нашата група А.

„Групата за първенството отново е от 18 човека и ако всички се готвят съвестно и нямаме проблеми с контузии едва ли в нея ще настъпят съществени промени. Но всичко си зависи от самите футболисти”, завърши Мадански.