Новият младежки национален отбор се събра днес за своя първи лагер, който ще продължи три дни в Тетевен и ще завърши с двустранна игра в сряда вечерта. По-голяма част от момчетата в списъка на Михаил Мадански се събраха днес пред националиня стадион Васил Левски, като от него отпада единствено Димитър Евтимов. Роденият в Шумен вратар е в групата на Нотингам за мача с Флийтууд таун за Карлинг къп днес и треньорите преценили, че е по-добре да остане вместо да пътува за двустранна игра. От всичките 26 души има двама, които попадат за първи път в национален отбор, било то юношески или младежки. Това са Мартин Райнов от Берое и нападателят Александър Колев, който играе в белгийската втора лига за отбора на Десел Спорт. Тази селекция ще започне квалификациите си чак догодина и ще се бори за място на Евро 2015.

"Обърнали сме поглед към всички български момчета, които играят зад граница. За съжаление Вилиян Бижев, който е с американско гражданство, и Едисон Йорданов, който е юношески национал на Германия, ни отказаха за пореден път. Бижев само ни препраща към мениджъра си и изглежда доста незаинтересован, обясни Михаил Мадански, цитиран от БТА.

Някои от момчетата, които са тук, може да попаднат в групата за последния мач от старата квалификационна кампания през септември с Люксембург. Основно обаче трябва да се оформи основната група, която ще играе в следващите квалификации за наборите 1992 и 1993, посочи треньорът на младежите. "

"За мене е добър пробив това, че има двама футболисти под 21 години, които играят в Б група. Сега ще се опитаме от следващия сезон да помислим за нещо подобно и в А група. Сигурен съм, че ако във всеки отбор от А група има един младежки национал, който е титуляр, то на младежкия ни отбор не му трябва треньор. Момчетата ще си играят много добре, заяви още Мадански. Треньорът обаче остана разочарован от решението на някои клубове да пренебрегнат тотално младите български таланти. Не мога да разбера как един треньор излиза и се хвали, че в отбора му имало трима национали и в първия шампионатен кръг не играе нито един от тях. И още по-шокиращо е, че при резултат 4:0 пуска чужденец, а не млад играч от школата, заяви още селекционерът.