Националният селекционер на България Лотар Матеус заяви след равенството 1:1 с Черна гора, че вече трябва да се мисли за предстоящите световни квалфикации.

„През второто полувреме отборът стоя много добре. Доволен съм от това, което показахме. През първото полувреме обаче бе старият национален отбор и бях много ядосан от играта. Затова на почивката се скарах на момчетата”, сподели германецът.

„Не съм доволен резултата. Не съм доволен от играта през първото полувреме. Гледахме българския национален отбор така както преди да стана треньор. Всичко, което ми се искаше да видя като футбол го бяхме забравили.Повиших глас в съблекалнята. Трябва да поздравя отбора за това, което показа през второто полувреме особено след гола на Черна гора.”

„Трябва да се борим, защото все още имаме шанс. Трябва вече да мислим и за класиране на световното и да изградим отбор за бъдещето”, добави националният селекционер.

„Върнахме се добре в играта, намерихме стила си и не само, че изравнихме, но имахме шанс за три точки и победен гол. Като гледам 90-те минути днес. Резултатът е логичен. Черна гора стоеше по-добре през първото полувреме, ние през второто. При всички положения шансовете ни не са големи за класиране на Европейското първенство. За съжаление от този резултат домакините сигурно са по-доволни от нас”.

„Искам да отбележа, че след гола имахме позитивен импулс. Това бе причината да запазя резултата. Предварително бях решил да играем без класическа деветка. Имахме футболисти, които да изпълнят тази система. Също така разполагахме с футболисти, които не работиха за отбора, не бяха концентрирани, които не играеха със страст за държавата. Знам имената, но няма да им ги кажа. Ще ги кажа на тях и може би няма да ги викам в националния тим. Това, което не мога да възприема е, че някой не иска да даде всичко за националния отбор. По-добре да остане вкъщи и да играе с децата и жената си вместо да си губи времето.”

„За нас най-важно беше да спечелим. Така или иначе имайки предвид временното класиране в групата. Този мач не променя нищо с равенството. Във футбола всичко е възможно, но ние изгубихме още една възможност за три точки. От тук до края ние и Швейцария трябва да спечелим всичко, за да имаме шанс за класиране поне на плейофа.Отборът има потенциал и трябва да се работи. Футболният съюз на България решава дали аз ще водя отбора и в световните квалификации. На мен ми доставя удоволствие да ръководя тези момчета, но от второто полувреме”, каза още Лотар Матеус.

„За всяка малка страна би трябвало да е истинско предизвикателство да играем срещу големите – Германия, Англия, Франция, Бразилия, Аржентина, Испания Стадионът ще е пълен. Това ще е последната възможност да осъществим несбъднатия сън.Ние правим отбор за световните квалификации. Този мач е за нашето достойнство и за да направим отбор, който да играе добре в световните квалификации”, завърши Матеус.