Леко изнервен от липсата на каквато и да е организация от страна на босненските домакини, старши треньорът на българския национален отбор Пламен Марков отказа предвидената пресконференция преди тренировката на тима на олимпийския стадион в Сараево.

Марков заяви, че по този начин губят единствено евентуалните представители на местните медии, тъй като той е говорил достатъчно за българските журналисти в последните два дни. Наставникът бе готов за среща с медиите, но неориентиран бодигард спря достъпа до прес-залата, което ядоса треньора. Все пак един босненски репортер успя да размени няколко думи с Пламен Марков на тъч-линията на терена, минути преди началото на тренировката.

Както бе и по предварителна програма, заниманието бе открито само в първите 15 минути. През тях Марков бе събрал националите в кръг в центъра на игрището за половината време, след което 30 български фена и няколкото журналисти видяха три-четири кръгчета за разгрявка.

Очакван състав за утрешната контрола: Иванков, Сираков, Илиев, Тунчев, Вагнер, Ст.Петров, Ангелов, Лазаров, Димитров, М.Петров и Бербатов.

Мачът Босна и Херцеговина – България е от 21.15 българско време на стадион „Билино поле” в Зеница.