Бившият наставник на Левски и Литекс Люпко Петрович е едно от спряганите имена за нов национален селекционер на България. Европейският шампион с Цървена звезда от 1991 година бе любезен да говори за Гонг:

- Добър ден. Сега съм си в Сърбия. Използвам възможността да поздравя всички слушатели на Дарик радио.

- Г-н Петрович, Вашето име се споменава като един от сериозните варианти за национален селекционер на България?

- Чух от някои мои приятели затова, че съм кандидат за национален селекционер. Официално никой не ме е търсил, не съм имал официални контакти с никой. Ето това мога да кажа, засега.

- Вие познавате добре българския футбол, работили сте дълго време в България. Ако ви поканят бихте ли поели българския национален отбор?

- За мен е чест да ме потърси национален отбор, какъвто е България. Мисля, че няма от какво да се страхувам и да се плаша, да не работя в България, защото имате добри футболисти. Трябва само повече колективност. Трябва всички да работят като един. Мисля, че все още има шансове за класиране на световно първенство.

- Гледахте последният мач на националният ни отбор, в който падна с 1:6 от Вашата Сърбия. С какво си обяснявате тази загуба?

- Мисля, че показаното в този двубой говори нещо, но и не говори много. България игра един приятелски мач, влезе отпуснато в двубоя и се стигна до голямата загуба. Но мисля, че този мач не значи нищо в момента.

- Подържате ли връзка с някои от футболните хора в България?

- Абсолютно. С много мои приятели, с хора като г-н Гриша Ганчев например.

- Следите ли какво става в българското първенство. Два от Вашите бивши тимове – Левски и Литекс дори могат да влязат в битка за титлата през пролетта?

- Да. Мисля, че нито един от двата отбора не игра добре. Мисля, че този отбор, който се подготви най-добре, който се подсили, той ще стане шампион – без значение дали това е Левски, ЦСКА или Литекс.

- Защо напуснахте хърватския си тим? В началото имахте големи амбиции.

- Не. Това е малък отбор, който тази година влезе в първа хърватска дивизия. Много е малък за моите амбиции. Работих честно, почтенно, доволен съм от работата си в Загреб в последните шест месеца.

- В българското медийно пространство се появяват информации, че скоро ще пристигнете тук за да преговаряте с Борислав Михайлов.

- Това не е вярно. С никого не съм имал контакти. С Боби Михайлов дори не сме се чували по телефона, камо ли да сме имали някаква среща. Засега не съм имал официална покана.