„Определено можехме да победим. Изгледах някои моменти от мача и мисля, че имахме положения, които ако бяхме вкарали, щяхме да стигнем до успеха”, заяви селекционерът на националния ни отбор Любослав Пенев при завръщането на тима от Прага, където снощи завършихме 0:0 с Чехия в световна квалификация.

„ Нямаше да е никак незаслужено да вземем трите точки, за които бяхме отишли. Но , ок! Една точка, важното е да сумираме в сметката и приключваме добре годината”, добави Ел Голеадор.

„Засега групата е интересна, получават се за едни приятни, а за други не толкова приятни резултати. Разбира се, който иска да отиде напред, задължително не трябва да губи поне точки. Отборите, които искат да се класират, или поне да играят бараж трябва да печелят мачове. Аз лично очаквах нашата група да е толкова завързана”, каза още специалистът.

„Всякакъв мач на 5 февруари отпада. В никакъв случай няма да повикам момчетата и да рискувам тяхното здраве. Те тъкмо ще са започнали подготовката. Така, че абсурдно е да говорим за контрола тогава. След това – по-добра дата, по-хубаво време. Искам момчетата да направят една хубава подготовка, поне тези които са в България. Другите ще играят в чужбина и никога няма да им рискувам здравето. То е номер едно”, категоричен бе Пенев-младши.

„Принципно следващата официална дата е световната квалификация с Малта. Но моите футболисти вече ще са в ритъм. Вече ще е много по-лесно. Ще ги наблюдаваме отсега до тази дата”, завърши Любо.