Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев е спокоен в навечерието на мача с Хърватия от евроквалификациите. Първото домакинство на "лъвовете" от този цикъл е в петък вечер на Националния стадион "Васил Левски" от 21:45 часа. 

Ел Голеадор е провел разузнаване и е запознал с всички силни и слаби страни на съперника своите избраници. Според него, те изпитват уважение към хърватите, но не и страх от тях, въпреки че опонентите играят в едни от най-силните отбори в Европа. 

"Да не се повтаряме, не съм им казал едно нещо, много съм им говорил, от 4-5 дни сме вече на лагер. Все пак се изправяме срещу един от фаворитите в нашата група. Затова в нашия лагер нещата са много добре. Готвим се, всичко е спокойно, нормално, с настроение, ще използваме силните си оръжия в петък." 

"Готов съм със състава за мача. Всички, които попадат в групата могат да бъдат титуляри и резерви. В процеса на работа решавам кой да започне в мача. За мен няма титуляри и резерви, всички са с еднакъв статут. Едни попадат в групата, следващият път не попадат и така." 

"Не за първи път ще водя важен квалификационен мач, а и по принцип съм спокоен човек. Сигурен съм в това, което изпълнявам и на тренировка, и на мач. Аз лично съм добре." 

"Аз поставям тактически задачи за целия отбор как трябва да противодейства. Не мисля да влизам в подробности, защото тези неща ги говорим в съблекалнята. Подготвили сме се и се надявам утре да направим един хубав мач." 

"Не мисля, че ще подходим с прекален респект към съперника. И в предишните квалификации играхме срещу много силни отбори, от друг калибър, но показахме добра игра и самочувствие. Най-важното беше, че самочувствието ни беше с покритие, това е, което мен ме интересува. Уважаваме съперниците, но не се страхуваме от никого", сподели Пенев.