Любослав Пенев призна, че му е трудно да си обясни какво се е случило, за да не успее България да победи Малта и да завърши само 1:1 на Националния стадион "Васил Левски".

Наставникът гарантира, че ще има промени, без обаче да конкретизира какви.

"Сега, след такъв мач емоциите леко надделяват, нормално е да отиде по-крайно в размислите. Опитвам се да си го обясня, стигнах до заключението, че има 15-20 или 30 положения, а вкарваме само 1 гол, това е единствената грешка за днес", заяви Пенев след двубоя.

"Стигахме до вратата, имаме положения, контролирахме нещата, но не можем да вкарваме гол. Пропуснахме и дузпа. Оставаме там, където сме. Имаме вече минимални шансове, след тази точка, не са 3. Няма големи надежди към момента, далеч сме от намеренията за европейско първенство", продължи той.

"Създаваме ситуации, но не реализираме. Няма ли голове, няма победи, не се сърдя на никой, не упреквам никой, Ивелин никога не съм го виждал да изпълнява така", продължи Пенев. 

"Ще се заговори за рокада, нищо не мисля, ще вляза да успокоя момчетата", завърши Пенев на въпрос дали ще се мисли за вероятна треньорска рокада.

"Трудно ми е да повярвам, че не сме взели три точки, след един добър мач, контролирахме всичко. Аз и като футболист, и като треньор, не съм участвал в такъв мач, сигурно с 369 положения за гол, да завършим наравно. Върти ми се в главата, и не мога да повярвам. Ние подарихме точката на Малта, без да обезценявам техните усилия", заяви Пенев.

"Но, явно това са ни възможностите, като реализатори. Това не е оправдание, но създаваме много положения, а след като не ги вкарваме, не заслужаваме да победим, не заслужаваме да сме по-напред в класирането, не заслужаваме да сме на Европейско. Без голове, няма победи", допълни той.

"Разбира се, че винаги е виновен треньорският щаб. Изпълкомът, когато се събере, ще вземе решение. Ако ми се обадят, ще изясним нещата. Ние не играхме слабо. Сигурен съм, че всеки дава всичко от себе си. Да не бъркаме слабото, с пропуските. Нямаме качества, не вкарваме голове", продължи селекционерът на "трикольорите".

"Ще има генерални промени, при всички положения. От горе-надолу, отдолу-нагоре, това е положението. При всички положения, гарантирам, че промени ще има", категоричен бе Любо Пенев.

Относно това, че България избра да не играе контрола сега, Любо Пенев добави: "Не искам да рискувам със здравето на футболистите, с контрола в това зимно време, рисково е, имаме и без това здравословни проблеми."